Död blogg??

Känns som om jag inte har bloggat på jättelänge (vilket jag iofs inte har gjort heller ;) ) Men jag har inte hunnit kan man säga. Jag tar vara på stunderna jag har och lever livet.
Sen i torsdags då det var Begravnigen med stort B enligt mig så har jag bla. gått på långpromenad med småtting kusinerna, busat och skrattat med Love, försökt bli kompis med Meja (inte så lätt när hon börjar gråta så fort jag närmar mig :P), gjort en tripp (är det ett eller två T?? På engelska är det ju trip, va?) till Malmö, nästan blåst bort i vinden här i Skåne, kollat på hästhoppning, läst en massa böcker, kollat på mormors gamla hus, fikat, shoppat på Väla, kollat på X factor, chillat i soffan osv. så som ni säkert ser har jag haft fullt upp. Nu sitter jag här i soffan och bloggar från mobilen samtidigt som jag läser i Aftonbladet om Sandy. Usch, de är hemskt och jag lider verkligen med alla i Usa! Det stod typ 5 sidor om det i tidningen!
När vi var på museumet idag så satt jag och Maja och väntade på resten av familjen. Plötsligt ser vi några killar och såklart undrar man ju: "Är de svenska??" Så på någorlunda smidigt och snyggt sätt ska vi då försöka lista ut om de är det. Vår konverstion var ungefär såhär:
Maja: "Vi smyger upp bakom de och lyssnar när de pratar!".
Jag: "Smart idé"
Så vi smyger upp bakom dem, men insåg snabbt att de pratade ju aldrig med varandra. (Typ ingen gjorde det eftersom man hade en hörsak som man lyssnade på, där det stod vilket språk man lyssnade på osv.)
Så vi fortsätter smyga runt dem och bete oss naturligt samtidigt vilket inte är det lättaste när alla kollar på oss som om vi vore idioter... Inte mitt fel att man är nyfiken :P
Iaf, sedan kommer jag på en snilleblixt! Att vi kan kolla på deras hörsak vilket språk de lyssnar på. Men tyvärr så håller de den så att man inte ser... Vid det här laget kollar t.o.m deras mamma på oss... Men plötsligt börjar de prata. Och vilket språk då tror ni? Jo, svenska! Så vi har smygit runt de och viskat som galningar på svenska om dem och dem har fattat allt!!!! Gissa vilka två som skämdes och sprang iväg... ;) det var bara det att museumet var ganska litet så vi såg dem ännu två ggr efter... Pinsamt!


Ny dator ;)

Haha :) Jag trycker alltid fel tangenter så det tog mig typ 3 minuter att skriva rubriken... (Känner mig ganska oteknisk :P).
Nu kollar jag på Startrucks på TV och bloggar. Imorgon åker jag till Skåne. Tyvärr funkade inte sladden till kameran så jag ska köpa en ny typ nästa vecka eller något. Jobbig dator -.-

Kaos är det perfekta ordet <3

Här är en print screen bild från min kusins blogg www.strix.blogg.se. Om ni ser inlägget så kanske vissa tänker: jaha, den är nog inte så kaosig. Fast tyvärr är den det. Med 3 syskon som ALLTID kommer minst 5 min försent, två kusiner som har världens tråkigaste humor (inte jag och Maja liksom... ;P), en kille som är som en programmerad dator (Erik kan typ alla tidtabeller osv.), två vandrande änglar som är supersociala och hela bunten som är kvar. Vem säger att vi inte är en kaos familj?? ;)


Här skulle man vilja vara...

Nu kollar jag och mamma på Mamma Mia ;) här kommer en bild från filmen. Och den andra bilden är från vädret i USA... Där vill jag vara!!!


Mockingbird?

Skulle jättegärna vilja läsa en bok som heter Mockinbird. Men jag undrar om den är för svår? Har ni läst den? För nu läser man den i 7th grade i Usa.

Äntligen!!

... Har mamma hjälpt mig att fixa en ny sladd till kameran! Så nu blir det antagligen mer bilduppdatering! Sladden är snart hemma (:P).

"What comes around, goes around"


Min släkt

Min släkt är något jag aldrig skulle vilja ersätta. De finns alltid här för mig. Vi har ett speciellt band mellan oss, ett band som ingen annan har. 
De får mig att förstå att man är värdefull. 
De jag pratar om är (ordningen är inte vet jag tycker mest om eller så):
 
Maja:
(13 år, tvilling med Erik, bäst)
Min syster i allt utom blod. Med henne är jag den "verkliga" Johanna. Random facts om henne: När hon är trött "rör" hon vid käkbenet eller vad det heter, hon älskar musik, hon är superduktig på att laga mat (till skillnad från vissa andra :P), hon sjunger jättebra.
 
Erik: 
(13 år, tvilling med Maja, bäst han också ;))
Erik, är ett måste i vår släkt. Han är rolig ;P Han och Maja, är perfekta tvillingparet, de bråkar på ett sånt roligt sätt att man måste skratta (ta inte illa upp ;)), Random facts: Han är superlång (känner mig mini bredvid honom), han kan spela saxofon, han går och lägger sig tidigt och vanar tidigt).
 
Love: 
(3 år, syskon med Meja, übergullig)
Love är den mest krulliga i vår släkt av kusinerrna. Han är så söt så man kan skryta om honom. Han älskar bilar,  i början är han blyg men efter nån timme springer han runt i hela huset och har helt glömt bort vad blyg ens betyder ;) 
 
Meja:
(1 år, syskon med Love, nyfiken)
Meja är en ängel på alla sätt och vis. Hon är så nyfiken och glad att man inte kan låta bli att le när hon är i närheten. När hon är arg då är hon verkligen a-r-g fast när hon är glad så skrattar hon och ler hur mycket som helst. Hon är supergullig!
 
Det här var bara kusinerna men det finns ju också Anders, Camilla, Stefan, Christina och faktiskt mormor. Hon kommer finnas med oss så länge vi lever.
Jag älskar alla.
Nu ska vi alla träffas igen och då fotar jag antagligen ganska mycket så bilder kommer upp snart. 
 

Mitt liv är ingen saga...

Mitt liv började aldrig med "det var en gång en lycklig tjej", mitt liv fortsatte inte med "och så levde de lyckliga i alla sina dagar". Min morfar dog när jag var 3, mormor dog för någon vecka sen, jag mår skit.
I sagor slåss den svaga men sluga mot den stora men dumma. Vem vinner? Jo, såklart, den svaga vinner. 
I mitt liv är mormor den svaga men sluga och cancern den stora men dumma. Vem vann? Cancern...
Jag har lärt känna dig
Jag kommer aldrig förlora dig
Sedan kan man ju alltid ha olika åsiter om hur en folksaga ska se ut.
"En folksaga har nästan alltid ett budskap."
Vad är budskapet i mitt liv? Att livet inte blir lättare ju längre man lever?
Som sagt, mitt liv är inte en folksaga bara ett liv som inte vänt till det positiva ännu. Det blir negativt ända tills en punkt, då allt vänder och blir positivt. 
Så från och med nu, ska jag ändra mitt liv. Vara med de som bryr sig om mig och älska de som älskar mig. resten är onödigt.
Och antagligen kommer jag inte blogga förrän efter höstlovet. 
Läs min kusins blogg: www.strix.blogg.se , hon delar samma sorg, samma känsla. Hon är fantastisk och jag älskar henne över allt annat. Vi är systrar i allt förutom blod. När hon behöver någon vet hon att jag alltid komemr finnas. No matter what. Jag älskar henne.
Igentligen hade jag tänkt skriva mer men det jag skriver om vill jag tillägna ett eget inlägg.
 

Chakiira

Var precis ute och gick med Chakira. Inte det lättaste kan man säga... Jag gick fem meter, hon stannade , jag fick upprepa "kom nu tjejen", hon fortsatte, jag sa "duktig chey", hon stannade, jag sa "kom nu tjejen", hon fortsatte o.s.v... Så gick jag i km tills jag insåg att hon inte skulle följa med längre så då vände jag om och gick hem. ;) Ny sitter vi i soffan här på landet och myser :) Skriver mer ikväll! Chakira hälsar med en blöt tass på mobilen :P


Innan jag går och lägger mig

Halloj i världen!
Som ni säkert redan vet så ösregnade det idag... Iaf, när jag och Emma skulle hem från 4h så var det helt kolsvart så vi fick akut ladda ner ficklampa på mobilen och ringa upp någon för att sedan ha hhögtalare så det blev mindre läskigt XD 
Nu ska jag gå och lägga mig men tänkte att ni kanske ville ha ett inlägg innan.. :)
Jag saknar er Ingrid, Juliette och Léa <3

Tidsoptimist finnes...

Insåg precis att jag ska till gitarren om 5 min... Annars hade jag bloggat lite :P Men som sagt, gitarren väntar! 

Svar på några frågor:

Tack för alla frågor! Här är frågorna samt svaren:
 
Hur många besökare har du?
Svar: Jag har undgefär 3 besökare per dag. Inte så mycket men det är ganska otroligt att folk iaf läser min blogg :)
 
Favoritfärg?
Min favoritfärg är lila :)
 
Bloggtips?
Eftersom jag inte är "värsta coola bloggaren" så har jag inte så mycket tips. men tillräkligt för att tre ska läsa varje dag :) Jag skriver ju ibland om mina tankar osv. och det kan vara det, men jag vet inte. Fast jag har tre:
- var dig själv
- ha bilder (många uppskattar det)
- skriv ofta :)
 
Och så fick jag en fråga från en anonym person men eftersom jag inte vet vem du är så kan jag inte svara:
 
Läser du min blogg?
Svar: Jag vet inte om jag läser din blogg då du varken kommenterat med namn eller ditt bloggnamn. Sorry...
 
Fråga saker och jag svarar :)

Random bilder- tagna av moi :)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och det är kul att ni skickat in frågor till frågestunden!!! Ska skriva ner dem så jag kan svara på dem imorgon! :) Tack <3
 
 

FRÅGESTUND!

Då är det dags för en frågestund! Ni får fråga allting om mig! Svarar på allt! Bara att börja fråga så kommer svaren upp imorgon :)

Saknad

Ni kanske inte ser, men på min förra blogg skrev jag att min högsta önskan var en hund, en systenkamea och att börja rida.
Nu har jag bara en högsta önskan, att mormor ska komma tillbaka! Jag saknar henne så mycket att det är jobbigt...

Smådjurspensionat

Jaa, jag ska ju ha ett smådjurspensionat under Juli månad tillsammans med mina föräldrar. Just nu håller jag på att göra hemsidan färdig. För att vara säker att det finns plats för era djur hos oss så mejla oss på: [email protected]
Vi tar hand om kaniner, hamstrar, burfåglar och marsvin. Då kaninerna inte får plats i huset får alla kaniner en egen bur ute samt en "rastgård" där den under uppsikt kan vara ibland. Det du behöver ta med är:
Transportbur
Mat för hela vistelsen (namnge gärna lådorna med djurets namn)
Pellets
Sele

Har djuret speciella matvanor och liknande, skriv en extra lapp som vi följer med all noggrannhet. Annars får djuret mat morgon och kväll samt en äppelkvist, motion i sele/rastgård och en massa kärlek <3
Som sagt, för att läsa mer, gå in på johannasmadjurspensionat.n.nu och skriv in din email så du får reda på när hemsidan är klar.


Hoppning!!!

Idag hoppade jag på ridningen! Så glaaad ;) 
 
Såhär hoppade vi
 
 
 
<3

Nu fortsätter vi med bloggningen!

Jaa, som det står däruppe kommer jag fortsätta med bloggningen. Nytt inlägg kommer snart :)

Orkar inte blogga

Ledsen men jag orkar inte blogga. Kanske nästa vecka


...

everyone has those days. they suck :(
 
Även ifall du är "cool" eller "normal" så finns den här meningen i allas liv. Ingen klarar sig ett liv utan att gråta.
 
"Att gråta är ingen svaghet, att gråta betyder att du varit stark för länge"<3
 

In this moment, I'm stronger than ever because of you <3
 
 
 

R.I.P

Älskar dig mormor. Nu och för alltid <3